Οι Βάρδιες

Όλες οι κινήσεις στο Simple Station (παραγγελίες, πληρωμές, εκπτώσεις κλπ) γίνονται υποχρεωτικά από μία βάρδια. Η βάρδια αφορά έναν χρήστη (προσωπικό) και έχει ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης.

Σημαντικό: Μην μπερδεύετε την έννοια του Χρήστη και της βάρδιας. Κάθε φορά που ανοίγει και κλείνει μια βάρδια για έναν χρήστη, αυτή δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη.

Άνοιγμα και κλείσιμο βάρδιας

Στην κεντρική οθόνη του Simple Station θα βρείτε την επιλογή “Βάρδιες”. Στο πρώτο παράθυρο θα βρείτε τις ανοικτές βάρδιες του καταστήματος την δεδομένη χρονική στιγμή.

Πατώντας πάνω σε μια από αυτές θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την βάρδια και την επιλογή “Κλείσιμο”. Πατώντας “κλείσιμο” η βάρδια θα λήξει. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο συγκεκριμένος χρήστης δεν θα μπορεί να κάνει άλλες κινήσεις (αν δεν ανοίξει εκ νέου μια νέα βάρδια γι αυτόν). Στον εκτυπωτή αναφορών θα τυπωθεί αναφορά σχετικά με τη δραστηριότητα του χρήστη. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανοιχτές παραγγελίες στη βάρδια (δηλαδή παραγγελίες που έχει λάβει ο χρήστης αλλα είναι ακόμα σε εκκρεμότητα), το Simple θα σας ρωτήσει σχετικά με την μεταφορά παραγγελιών σε άλλη βάρδια. Αν δεν θέλετε οι ανοιχτές παραγγελίες να μεταφερθούν σε άλλη βάρδια τότε μπορείτε να επιλέξετε “Χωρίς μεταφορά”.

Στο παράθυρο "Βάρδιες" θα βρείτε τις επιλογές: “Άνοιγμα βάρδιας”, Κλείσιμο Ημέρας” και “Σύνδεση συσκευών”.


Επιλέγοντας “άνοιγμα βάρδιας” θα δείτε όλους τους χρήστες οι οποίοι δεν έχουν κάποια ανοιχτή βάρδια. Μπορείτε να επιλέξετε τον χρήστη που επιθυμείτε και να ξεκινήσετε τη νέα βάρδιά του.

Επιλέγοντας “Κλείσιμο ημέρας” θα τυπωθεί στον εκτυπωτή αναφορών σας μία αναφορά με την δραστηριότητα όλων των βαρδιών της ημέρας.

Σημείωση: Το “Κλείσιμο ημέρας” δεν κλείνει αυτόματα τις βάρδιες. Σε περίπτωση που το πατήσετε και υπάρχουν βάρδιες ανοιχτές, αυτές δεν λαμβάνονται υπόψιν.


Οι διαδικασίες ανοίγματος και κλεισίματος βάρδιας μπορούν να γίνουν και από το Simple Station application για ios και Android συσκευές.

Προσοχή: Κλείνετε τις ανοιχτές βάρδιες εντός της ημέρας καθώς το simple ενδέχεται να τις κλείσει αυτόματα.


Στο παράθυρο “Βάρδιες”, η επιλογή “Σύνδεση συσκευών” θα σας ανοίξει ένα QRcode. Μπαίνοντας από το Simple Station application για ios και Android συσκευές, στις ρυθμίσεις μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές σας με το Simple POS πατώντας "Scan to connect" και σκανάροντας με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου το QRcode.