Οι Πελάτες

Σε κάθε παραγγελία στο Simple POS μπορεί να προστεθεί πελάτης πατώντας στο πάνω δεξιά εικονίδιο στην οθόνη παραγγελίας, ενώ στη λειτουργία Delivery τον έχετε επιλέξει προτού ξεκινήσετε την παραγγελία. Συνήθως προσθέτετε πελάτη στην παραγγελία είτε για να εκδώσετε τιμολόγιο, είτε γιατί ο πελάτης έχει κάρτα πόντων (Loyalty).


Προσθήκη πελάτη στην παραγγελία

Για να προσθέσετε πελάτη στην παραγγελία εμφανίζεται ένα παράθυρο από όπου μπορείτε να αναζητήσετε κάποιον, είτε ψάχνοντας για το όνομα, το ΑΦΜ, την Κάρτα πόντων ή το τηλέφωνό του, επιλέγοντας στην αριστερή επιλογή. Από το ίδιο παράθυρο μπορείτε να προσθέσετε έναν πελάτη.

Προσθήκη πελάτη

Στο παράθυρο προσθήκης πελάτη υπάρχουν τρεις καρτέλες στο πάνω μέρος.

Στην πρώτη καταχωρείτε τα βασικά στοιχεία του και την κάρτα πόντων αν υπάρχει.

Στην δεύτερη καρτέλα θα βρείτε τις Διευθύνσεις του πελάτη και εκεί μπορείτε να προσθέσετε νέα διεύθυνση. Ένας πελάτης μπορεί έχει πάνω από μία Διεύθυνση (για παράδειγμα διεύθυνση σπιτιού και εργασίας).

Στην τρίτη καρτέλα έχει περισσότερα στοιχεία, όπως στοιχεία τιμολογίου, φύλο, email, αν ο πελάτης έχει δώσει την συναίνεσή του για ενημερώσεις από εσάς και εάν είναι αγαπημένος (οι αγαπημένοι φαίνονται πρώτοι στην αναζήτηση).

Κοινό

Εδώ μπορείτε να δείτε τους πελάτες σας από τον λογαριασμό σας στο Simple Live. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει η επιλογή εξαγωγής όλων των πελατών σας σε excel.


Πατώντας το κουμπί επεξεργασία σε κάποιο πελάτη, θα μπορείτε να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του. Πατώντας το κουμπί εμφάνιση θα δείτε τα στοιχεία του αλλά και αναλυτικά τις τελευταίες παραγγελίες του.


Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχει το κουμπί "Η περιοχή μου" όπου μπορείτε να δείτε πως αποτυπώνονται στον χάρτη οι παραγγελίες σας, είτε αυτές είναι delivery είτε dine in ή takeout. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε τις περιοχές με την περισσότερη ή την λιγότερη επιρροή σας.


Σύστημα επιβράβευσης πόντων (Loyalty)

Για κάθε παραγγελία η οποία είναι συνδεδεμένη με πελάτη, αν αυτός έχει κάρτα πόντων, τότε κατά την ολοκλήρωσή της θα προστίθενται στην κάρτα του τόσοι πόντοι όσο το σύνολο της παραγγελίας επί εκατό (για παράδειγμα για μια παραγγελία 13,50€ θα λάβει 1350 πόντους).


Οι πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν από τον πελάτη για εκπτώσεις, από το παράθυρο πληρωμής και έκπτωσης. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις εξαργυρώσεις πόντων σας από την Simple Live πλατφόρμα σας επιλέγοντας Ρυθμίσεις/Promotion/Σύστημα επιβράβευσης.


Από την Simple Live πλατφόρμα σας, εδώ, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους πελάτες σας. Από εκεί, επιλέγοντας το κουμπί επεξεργασία μπορείτε να αλλάξετε τα στοιχεία του πελάτη, ενώ με το κουμπί view θα δείτε πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη αλλά και τις πιο πρόσφατες παραγγελίες του.