Παραστατικά Πωλήσεων

Για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με την υποχρέωση έκδοσης των παραστατικών, τον τρόπο και τον χρόνο έκδοσης και γενικότερα τις υποχρεώσεις σας όσον αφορά την έκδοση παραστατικών, συμβουλευτείτε τον λογιστή σας. 

Από το Simple μπορείτε να εκδώσετε μία σειρά παραστατικών πώλησης. Ένα από αυτά (συνήθως η Απόδειξη λιανικών συναλλαγών) είναι το default παραστατικό που θα εκδίδεται από διαδικασίες αυτόματης έκδοσης αλλά και πατώντας το κουμπί “Απόδειξη” στην οθόνη παραγγελίας. Μπορείτε να ρυθμίσετε το περιεχόμενο των παραστατικών σας αλλά και τους κανόνες σχετικά με το που θα τυπώνονται, από τις ρυθμίσεις εκτύπωσης

Οθόνη “Παραστατικά”

Στην οθόνη παραγγελίας εκτός από το κουμπί “Απόδειξη” υπάρχει η επιλογή “Παραστατικά” από το πάνω δεξιά μενού. Πατώντας το, θα ανοίγει αντίστοιχο παράθυρο. 


Αριστερά του υπάρχει μία λίστα με τα παραστατικά που έχουν ήδη εκδοθεί με μορφή εικονιδίων. Πατώντας πάνω στο καθένα στο κέντρο μπορείτε να δείτε μια επισκόπηση του επιλεγμένου παραστατικού. 

Εκεί εμφανίζονται οι επιλογές “Επανεκτύπωση" και "Ακύρωση”. Επιλέγοντας "Επανεκτύπωση" έχετε και πάλι δύο επιλογές. Την "Επανέκδοση" και την "Επανεκτύπωση". Επιλέξτε "Επανέκδοση" αν θέλετε να εκδοθεί εκ νέου το παραστατικό ακριβώς όπως θα έπρεπε την πρώτη φορά (χρησιμοποιείται κυρίως όταν το παραστατικό δεν εκτυπώθηκε λόγω κάποιου σφάλματος). Επιλέξτε "Επανεκτύπωση" για να εκδώσετε ένα παράνομο αντίγραφο του παραστατικού (με την αντίστοιχη ένδειξη πάνω του) για εσωτερική χρήση. Επιλέγοντας "Ακύρωση" θα τυπωθεί ειδικό ακυρωτικό στοιχείο για το επιλεγμένο παραστατικό (σε περίπτωση που πρόκειται για παραστατικό που συνδέεται με το MyData, δεν τυπώνεται ακυρωτικό δελτίο αλλα γίνεται online ακύρωση) . 

Στα δεξιά μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα να διαθέσιμα παραστατικά για να εκδοθεί. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σχόλιο στο παραστατικό συμπληρώνοντας το πεδίο ”Προσθήκη σχολίων” πριν την επιλογή του.

Αυτόματη έκδοση παραστατικών και δικλίδες ασφαλείας.

Μπορείτε να επιλέξετε την αυτόματη έκδοση παραστατικών, ώστε να τυπώνεται αυτόματα ένα παραστατικό όποτε στέλνετε μια παραγγελία ή όταν χρεώνεται σε έναν διανομέα από τις ρυθμίσεις του Simple Server.

Ακόμα μπορείτε από τις ρυθμίσεις του Simple station (είτε στο κινητό είτε στον υπολογιστή) να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο για μη έκδοση απόδειξης κατά την πληρωμή.  


Έκδοση αναφορών.

Στην κεντρική οθόνη του Simple Station θα δείτε την επιλογή “Έκδοση Ζ” πατώντας την, θα βρείτε τέσσερις επιλογές.


Έκδοση Χ: Θα εκδοθούν αναφορές για τα παραστατικά που εκδόθηκαν από την τελευταία φορά που κάνατε Έκδοση Ζ. Θα τυπωθούν τόσες αναφορές πωλήσεων όσοι και οι τύποι παραστατικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. 


Έκδοση Ζ: Θα εκδοθούν αναφορές για τα παραστατικά που εκδόθηκαν από την τελευταία φορά που κάνατε Έκδοση Ζ. Θα τυπωθούν τόσες αναφορές πωλήσεων όσοι και οι τύποι παραστατικών που έχουν χρησιμοποιηθεί. 


Αυτόματος έλεγχος: Θα τυπωθούν τα default παραστατικά για τα προϊόντα που δεν έχουν ήδη εκδοθεί.  


Δελτίο αναφοράς ανοικτών τραπεζιών: Θα τυπωθεί η Αναφορά Ανοικτών Τραπεζιών ( ΠΟΛ.1220/13.12.2012 )Λογιστήριο στο Simple Live

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα παραστατικά πωλήσεων σας. Μπορείτε να σύρετε τον τίτλο της κάθε στήλης προς τα πάνω προκειμένου να ομαδοποιήσετε τα παραστατικά σας με αυτή τη στήλη. Ακόμα μπορείτε να εξάγετε το αποτέλεσμα σε pdf ή σε excel για το λογιστήριό σας.Λογιστήριο Offline

Αναφορές σχετικά με τα παραστατικά σας μπορείτε να βρείτε στο τμήμα Λογιστήριο του Simple Server (Πατώντας δεξί κλικ στο εικονίδιο του Simple Server και μετά "Λογιστήριο"). Εδώ θα βρείτε ό,τι αναφορές χρειάζεστε για το λογιστήριό σας που αφορούν τα παραστατικά πώλησης που έχετε εκδώσει.


Αναφορά Πωλήσεων (Ζ):

Φιλτράροντας με την ημερομηνία και πατώντας Αναφορές Πώλησης (Ζ) θα δείτε τις αναφορές πωλήσεων παραστατικών που έχουν εκδοθεί την συγκεκριμένη ημερομηνία ανά κλείσιμο αλλά και συγκεντρωτικά. Μετά την αναζήτηση έχετε τις επιλογές "Εκτύπωσης αναφορών" (μία προς μία) ή εξαγωγή τους σε html ή excel. Μπορείτε να εισάγετε αυτή την αναφορά στο λογιστικό σας πρόγραμμα.


Σημείωση: Το χρονικό φίλτρο αφορά την ημερομηνία έκδοσης της αναφοράς και όχι την ημερομηνία έκδοσης του κάθε παραστατικού. 


Ανάλυση Πληρωμών: Εδώ θα δείτε την αναφορά σχετικά με τους τρόπους πληρωμής των παραστατικών που έχουν εκδοθεί κατά τις ημερομηνίες που επιλέξατε. 


Ανάλυση Παραστατικών: Εδώ βρίσκονται όλα τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί στη χρονική περίοδο που έχετε επιλέξει. Μπορείτε, επιλέγοντας το φίλτρο που θέλετε, να σας εμφανίσει μόνο ένα συγκεκριμένο τύπο παραστατικών. Υπάρχει δυνατότητα εξαγωγής σε excel, όπως επίσης και εκτύπωση των παραστατικών.


Ανάλυση Τμημάτων: Εδώ θα δείτε την αναφορά σχετικά με τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί κατά τις ημερομηνίες που επιλέξατε, κατηγοριοποιημένα ως προς τις βασικές κατηγορίες του Μενού σας.


Ανάλυση Καταλόγων: Εδώ θα δείτε την αναφορά σχετικά με τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί κατά τις ημερομηνίες που επιλέξατε, κατηγοριοποιημένα ως προς τους τιμοκαταλόγους σας.


Ανάλυση Χώρων: Εδώ θα δείτε την αναφορά σχετικά με τα παραστατικά που έχουν εκδοθεί κατά τις ημερομηνίες που επιλέξατε, κατηγοριοποιημένα ως προς τους χώρους σας.


Ανάλυση Ειδών: Αναλυτική κατάσταση κάθε σειράς των παραστατικών σας για πιθανή εισαγωγή τους σε λογιστικό πρόγραμμα. 


MyData: Εδώ θα δείτε όλα τα παραστατικά που συνδέονται με το MyData. Η στήλη ΜΑΡΚ είναι o κωδικός MARK  της ΑΑΔΕ για το παραστατικό. Επιλέγοντας ένα παραστατικό μπορείτε να το ακυρώσετε ή να το ξαναστείλετε στο MyData.


Δημιουργία τύπων παραστατικών

Το Simple έχει ήδη δημιουργήσει για εσάς τους βασικούς τύπους παραστατικών. Παρόλα αυτά μπορείτε να τους επεξεργαστειτε ή να φτιάξετε νέους από την SimpleLive πλατφόρμα σας, εδώ.  Συμβουλευτείτε τον λογιστή σας προκειμένου να φτιάξετε ή να τροποποιήσετε έναν τύπο παραστατικού. 

Σύνδεση με Mydata

Για να συνδεθεί το Simple με το MyDATA και να αποστέλλονται τα παραστατικά σας στην ΑΑΔΕ, πρέπει να εγγραφείτε στα ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ και να εισάγετε τα credental σας στο Simple Live, στην ενότητα Admin/Η συνδρομή μου και πατώντας στο κουμπί με τον σύνδεσμο. Πληροφορίες για την εγγραφή στα Ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ μπορείτε να βρείτε εδώ.