Πληρωμές και Εκπτώσεις

Το παράθυρο πληρωμής

Όταν επιλέξετε ολοκλήρωση μιας παραγγελίας θα δείτε το παράθυρο πληρωμής. Αριστερά θα δείτε ένα πληκτρολόγιο από όπου μπορείτε να υπολογίσετε τυχόν ρέστα ή καταχωρήσετε φιλοδωρήματα, αλλάζοντας το μεγάλο πάνω αριστερά κουμπί. Στο κάτω μέρος υπάρχουν κουμπιά με ποσά των πιο συνηθισμένων χαρτονομισμάτων για γρήγορο υπολογισμό στα ρέστα.


Εκπτώσεις

Στο παράθυρο πληρωμής, μπορείτε να επιλέξετε στο πάνω μέρος την καρτέλα "Εκπτώσεις". Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους έτοιμους λόγους έκπτωσης που μπορεί να έχετε, να ορίσετε την δική σας έκπτωση με την αριθμομηχανή που βρίσκεται στα αριστερά, ή να επιλέξετε ένα από τα ειδικά κουμπιά στο κάτω μέρος. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις εκπτώσεις σας από την Simple Live πλατφόρμα σας, εδώ.

Το κουμπί με το εικονίδιο δώρου κάνει έκπτωση 100%.

Το κουμπί με το εικονίδιο ψαλιδιού, στρογγυλοποιεί την τιμή προς τα κάτω. Μπορείτε να το πατήσετε περισσότερες από μια φορές για περισσότερη στρογγυλοποίηση.

Το κουμπί με το εικονίδιο κάρτας θα ανοίξει το παράθυρο εξαργύρωσης πόντων σε περίπτωση που λειτουργείτε σύστημα επιβράβευσης (αν υπάρχει πελάτης στην παραγγελία).

Το κουμπί με το εικονίδιο κουπονιού (voucher) θα ανοίξει το παράθυρο εισαγωγής κουπονιού για εξαργύρωση.

Το κουμπί με τον κατάλογο σας επιτρέπει να αλλάξετε τιμές βάσει άλλου καταλόγου από αυτόν που είχατε επιλέξει κατά την καταχώρηση.

Το κουμπί με τη γομολάστιχα αφαιρεί οποιαδήποτε έκπτωση και οι τιμές επιστρέφουν στις αρχικές.


Τρόποι πληρωμής

Κατά την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας από το Simple Station σας ζητείται να διαλέξετε έναν από τους διαθέσιμους τρόπους πληρωμής (π.χ. “Μετρητά”, “Πιστωτική κάρτα” κλπ). Μπορείτε να διαχειριστείτε τους τρόπους πληρωμής σας από την Simple Live πλατφόρμα σας, εδώ.


Σύνδεση τρόπου πληρωμής με POS από το Simple Station (Windows).

Από το Simple Station μπορείτε να συνδέσετε έναν τρόπο πληρωμής (π.χ. “Πιστωτική κάρτα”), με το Viva Wallet POS σας. To POS σας πρέπει να είναι στο mode ERP/ECR και να είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο που είναι και ο υπολογιστής σας. Για να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση, από το Simple Station επιλέξτε Ρυθμίσεις/Ασφάλεια και συμπληρώστε τα πεδία Viva Portal (τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής), Viva POS IP (την ip της συσκευής), Viva POS Port (την πόρτα της συσκευής), tips (αν θέλετε να υποστηρίζεται φιλοδώρημα). Αφού ενεργοποιήσετε αυτές της ρυθμίσεις, κάθε φορά που θα κάνετε πληρωμή με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής από αυτό το Simple Station θα ενεργοποιείται το τερματικό POS σας, με συμπληρωμένο το ποσό πληρωμής και η διαδικασία πληρωμής θα ολοκληρώνεται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.


Σύνδεση τρόπου πληρωμής με POS ή Viva Wallet από το Simple Station (Mobile)

Η εφαρμογή Simple Station στις Android ή ios συσκευές μπορούν να συνδεθούν είτε με ένα Viva Payment POS, είτε απευθείας με τον Viva τραπεζικό λογαριασμό σας, είτε αν η συσκευή σας έχει λειτουργία NFC (μόνο Android), είτε χρησιμοποιώντας μία συσκευή Bluetooth card reader.

Για να συνδέσετε ένα Viva Wallet POS πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και συμπληρώστε τα πεδία Viva Portal (τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής), Viva POS IP (την ip της συσκευής), Viva POS Port (την πόρτα της συσκευής), tips (αν θέλετε να υποστηρίζεται φιλοδώρημα). Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που θα κάνετε πληρωμή με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής από αυτό το Simple Station, θα ενεργοποιείται το τερματικό POS σας με συμπληρωμένο το ποσό πληρωμής και η διαδικασία πληρωμής θα ολοκληρώνεται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Σημείωση: Μπορείτε να συνδέσετε περισσότερες από μία συσκευές Simple Station με μια Viva Wallet POS.


Για να συνδέσετε μια συσκευή σας με το Viva wallet account σας, πρέπει να έχετε κατεβάσει στην φορητή σας συσκευή την εφαρμογή Viva Wallet POS και να συνδεθείτε από εκεί με το Viva Wallet Account σας. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του Simple Station (mobile) και συμπληρώστε το πεδίο: Viva Mini Reader (τον επιθυμητό τρόπο πληρωμής) και tips (αν θέλετε να υποστηρίζεται φιλοδώρημα). Με αυτόν τον τρόπο κάθε φορά που θα κάνετε πληρωμή με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής από αυτό το Simple Station θα ενεργοποιείται η εφαρμογή Viva Wallet POS, με συμπληρωμένο το ποσό πληρωμής και η διαδικασία πληρωμής θα ολοκληρώνεται αυτόματα όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή, είτε μέσω του NFC (ανέπαφη χρέωση κάρτας με την συσκευή σας) είτε μέσω mini Bluetooth reader.

Σημείωση: Η χρέωση μέσω NFC δεν υποστηρίζεται σε συσκευές IOS.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να συνδέσετε περισσότερες από μία συσκευές Simple Station με μία συσκευή Bluetooth reader.

Σημείωση: Η ασφάλεια των συναλλαγών ρυθμίζεται από τα εμπλεκόμενα τραπεζικά ιδρύματα. Ενδέχεται κάποιες κάρτες ή κάποιες συναλλαγές να μην μπορούν να ολοκληρωθούν ανέπαφα ή να χρειάζονται περαιτέρω έγκριση (SMS, Notification) από τον συναλλασσόμενο.