Ο Server


Το εικονίδιο του Simple Server βρίσκεται συνήθως στην επιφάνεια εργασίας σας. Προκειμένου να δουλεύει η παραγγελιοληψία στο κατάστημά σας, θα πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός (συνήθως είναι ρυθμισμένος να ανοίγει με το άνοιγμα των windows).

Προκειμένου να διαπιστώσουμε αν ο Server είναι ανοιχτός, θα δούμε το εικονίδιο της Simple στη γραμμή εργασιών:

Λειτουργίες του Server.
Πατώντας δεξί κλικ στον Simple Server (στη γραμμή εργασιών) μπορείτε να δείτε τις ακόλουθες λειτουργίες:
Ρυθμίσεις
Λογιστήριο
Συγχρονισμός
Διαθεσιμότητα
Σχετικά

Σχετικά

Στην επιλογή «Περισσότερα» στον Simple Server, μπορείτε να βρείτε τον κωδικό της συσκευής σας, τον οποίο πρέπει να συνδέσετε με το SimpleLive σας, στην ενότητα admin/καταστήματα. Ο κωδικός της συσκευής σας είναι μοναδικός και παράγεται από τον Η/Υ σας. Σε περίπτωση που αλλάξετε Η/Υ θα πρέπει να αντικαταστήσετε το κωδικό συσκευής στο SimpleLive.


Προσοχή: σε περίπτωση που αλλάξει το hardware του υπολογιστή σας (π.χ. μνήμη, δίσκος κλπ) ο κωδικός θα αλλάξει και θα πρέπει εκ νέου να τον εισαγάγετε στο SimpleLive.

Το κουμπί «Επαναφορά συστήματος» σας επιτρέπει να κάνετε ΟΛΙΚΗ επαναφορά της τοπικής εφαρμογής στην αρχική κατάστασή της. Σας συνιστούμε να μην πατήσετε ποτέ αυτό το κουμπί χωρίς να συμβουλευτείτε έναν τεχνικό της Simple.Συγχρονισμός

Συγχρονισμό λέμε τη διαδικασία, όπου τα δεδομένα του Η/Υ σας και του SimpleLive ενημερώνουν το ένα το άλλο. Συγκεκριμένα, o H/Y ενημερώνεται για όλες τις αλλαγές που γίνονται από το SimpleLive και αφορούν στον κατάλογο και τις ρυθμίσεις σας και το SimpleLive ενημερώνεται για τις πωλήσεις σας.

Σημείωση: Προκειμένου μια παραγγελία να συγχρονιστεί με το SimpleLive πρέπει πρώτα ολοκληρωθεί (δηλαδή να πληρωθεί /χρεωθεί/ ακυρωθεί) .

Η διαδικασία συγχρονισμού γίνεται αυτόματα, αλλά μπορείτε να την κάνετε και χειροκίνητα από την επιλογή Συγχρονισμός.

Πατώντας στο κουμπί με το σύννεφο στις καρτέλες Συγχρονισμός στο cloud και Ενημέρωση από cloud αντίστοιχα, θα γίνει συγχρονισμός από και προς το SimpleLive αντίστοιχα.


Στην καρτέλα ρυθμίσεις έχετε τις εξής επιλογές:

  • Αυτόματος συγχρονισμός: Κλείνοντας τον διακόπτη, θα σταματήσει να γίνεται αυτόματα συγχρονισμός από και προς το cloud.

  • Διακόπτης άνοιγμα/κλείσιμο: Σας δίνει τη δυνατότητα να γίνεται αυτόματος συγχρονισμός με το άνοιγμα του Η/Υ και όταν κάνετε κλείσιμο ημέρας, έχοντας όλες τις βάρδιες κλειστές.

  • Ανά: Ορίζετε αυτόματο συγχρονισμό ανά συγκεκριμένα λεπτά λειτουργίας.

  • Εξοικονόμηση χώρου βάσης: Πάντα: Τα δεδομένα πωλήσεων θα διαγράφονται από τον Η/Υ σας κάθε λίγα λεπτά. Όταν χρειάζεται: Οι πωλήσεις θα διαγράφονται από τον Η/Υ σας στο άνοιγμα του υπολογιστή ή αφού κλείσουν όλες οι βάρδιες.


Προσοχή: Έχοντας ενεργοποιήσει αυτή την επιλογή, δεν θα έχετε τη δυνατότητα παρακολούθησης βασικών δεδομένων,

όπως ιστορικό ενεργειών, τρόπους πληρωμής κλπ.